Kārlis, Paulīne, Reinis

SAPŅI // Cigoriņu kafeja tagad arī Coffee Tower

Cigoriņu kafeja man garšo jau labu laiku. To dzeru ar pienu. Agrāk patika šķīstošās cigoriņu kafijas līdz iepazinos ar veikālā pieejamo kafeju – Alīda. Rupja maluma, vietējais ražojums. Biju sajūsmā. Pirms tam biju iegriezies pāris reizes arī Coffee Towerī, kur pamanīju, ka rakstīts – «Cigoriņu kafija» (bērnu). Bija kādreiz doma pakratīt ar pirkstu, ka nav ko lamāt cigoriņu kafiju par bērnu. Nesen kā reizi arī «nejauši» iepazinos ar vienu no kafejas Alīda pārstāvjiem – Normundu. Dzima ideja – pārkāpt savu iekšējo latvieti un uzrunāt Coffee Tower piedāvājot viņu sortimentā Latvijā ražotu un audzētu grauzdētu cigoriņu kafeju.

Kā redzams virsrkastā – šis, mans mazais uzņēmīgais sapnis, ir īstenojies un ticu, ka dzīvos labu mūžu. Tas gan atkarīgs no kafejas dzērājiem. Katrā ziņā, padomā man ir vēl daži piedāvājumi. Šī bija lieliska iedvesma. Arī Reinis Silovs, viens no Coffee Tower radītājiem (ar garāko bārdu), ir dzīvs pierādījums, ka sapņus var īstenot, un ticu, ka izdosies viņa nākamais projekts – Ūdenstornis.

Bet tikmēr iepazīstināšu ar kafeju Paulīne, kuriem tas ir jaunums. To, svaigi gatavotu, varēs iegādāties arī Coffee Tower kafejnīcās. Atceries, ka vislabāk tā garšos, ja atļausi 3 minūtes tai ievilkties! // Kafeja Paulīne ir tradīcija. Tas ir spēks un kvalitāte, kas pārbaudīta paaudzēs lolojot kārtīgu pieredzi. Šī ir īstā, bērnības, cigoriņu kafeja un tas ir dzīvs vēsturiskās kafejas atdarinājums. Tā sastāv no rudziem, burkāniem, ozolzīlēm un cigoriņiem. Tas viss grauzdēts un rūpīgi audzēts pie mums pēc bioloģiskām metodēm. Ozolzīles ir bērnu lasītas. Cigoriņu kafeja labi remdē slāpes un uzlabo vielmaiņu. Tā labi «tīra aknas», veicinot aknu un kuņģa darbību. Tā stiprina sirdi un tiek galā ar galvas sāpēm. Daudzi iesaka arī bērniem, lai gan ar Reinis piebilda, ka klasiskā kafijā, pat espresso, ir mazāk kofeīna, kā vienā šokolādes tāfelītē.

Personīgi es pēdējā laikā ievēroju, ka cigoriņu kafija kļūst par tendenci. Kā Reinis teica, ka pat ministrs Artis Pabriks, ieraugot Coffee Tower dzērienu piedāvājumā cigoriņu kafiju, iesaucies, ka tā takš viņa bērnības kafija!

 

«Cigoriņā un līdz ar to kafejā ir vērtīga viela – inulīns, dabiska viela, kas samazina cukura līmeni. Šo kafeju noteikti var uzturā lietot arī cilvēki ar paaugstinātu cukura līmeni.»
Ārste – Mārīte Veckalne

Pēc kafejas dzeršanas, tās biezumi ir labs skrubītis pirtī!

Ja gribat kafeju pagatavot mājās, tad var meklēt šeit vietas kur tā iegādājama – vai sazināties ar mani: e-pasts, tālr. 28254695.

Entuziastiskais kafejas dīleris –
Kārlis Ulmanis

____

> Coffee Tower kafejnīcu vietas.
> Vairāk par kafeiju Paulīne un Alīda.
Fakti par cigoriņiem.
> Attēlā no kreisās – Kārlis Ulmanis, Paulīne, Reinis Silovs

  

5 komentāri par “SAPŅI // Cigoriņu kafeja tagad arī Coffee Tower

  1. Cigoriņu kafejas dzērienam pilnu baudas buķeti sniegs, ja uz krūzīti (0,2l.) iebērsiet sastāvu kurš būs līdzvērtīgs 9…10….11 grammi. Baudat spēka un iedvesmas dzērienu.

  2. Tradition. The power and the quality. Values tested by generations, experiences saved. In the course of time many things are lost and are unable to be restored, many tastes are alive only in the stories, but aunt Alida is like an example how to keep and pass old recipes through the generations. Everybody knows about chicory kofee, but only some of us know its taste in reality . This drink is not supposed to be as a weak imitation of natural bean coffee, but this is a real, local product, made from raw materials grown in Latvia. To be honest, this is to be much more complicated as compared to usual coffee and it consists of….. but we will not reveal the exact recipe. This has to be inherited and kept by generations. Recommended for children. No stress on the heart.
    We hope that tastes good to you!
    Ingredients:
    roasted chicory (45%), barley, acorn, carrots.
    To be kept in dry place.
    instructions for use: bring water to the boil. Put the can on the stove, pour the product taking one spoon for a cup, add boiled water, boil untill the first bubble. Leave 3 minutes for a better taste, stir, pour through a sieve. Milk, cream, sugar or honey could be added by taste.

  3. Visu cieņu produktam un tā ražotājiem ,taču ar bioloģisko metožu piesaukšanu uzmanīgi – ja pārtikas produktam nav BIO sertifikāta, tad var iekulties nepatikšanās ar PVD…

    • Jap. Tapēc es nesaku bio kafija, bet augi kopti pēc bioloģiskajām metodēm un te ir tā būtiskā atšķirība. Oficiāli PVD un sertifikācijas dienesti var piesieties, ja pašu produktu saucu par bioloģisko kafiju, un ja oficiāli tā dēvēju. Bioloģiskas metodes visiem pieejamas un attiecīgi piekopjamas, bet uz paciņas, lai norādītu, vajag maksāt inspektoriem :) piemēram, varu teikt, ka audzēts pēc biodinamiskām metodēm, to neviens nekontrolě, attiecīgi domāju, cik esmu iepazinies ar PVD mājražošanas noteikumiem un iegūstot citus dažādus sertifikātus, tā domāju. Bet nu lai izvairītos no sarunām, turpmāk varu teikt – dabai draudzīgām metodēm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *